Jdi na obsah Jdi na menu
 


rozhovor 3

21. 3. 2011

Půvabnou Bergüzar Korely (28) poznali Slovensku diváci díky momentálně nejsledovanějšího seriálu Tisíc a jedna noc. Exotická kráska má podle ní samé ve skutečnosti s filmovou postavou jen málo společného. Na rozdíl od křehké a stydlivá Šeherezáda je Bergüzar otevřená, živá a vždy usměvavé. Nejvíce na světě miluje svého partnera halita a jejich společného syna Aliho.

Často se říká, že vaši rodiče byli velmi autoritativní a že chlapci byly pro vás tabu, dokud jste neměla 20 let. Je to pravda?

- No, částečně ano. Moji rodiče byli dost přísní. Měli jsme určitá neměnné pravidla. Například jsme museli sedět za stolem společně ve stejný čas a po každé sprše jsme museli rodičům políbit ruku. Ale hlavně já jsem byla spíše stydlivá. Místo chlapů mě zajímal víc sport. Dlouhá léta jsem hrála volejbal, takže kluci mě velmi zajímaly. Z rodičů byl přísnější právě otec. S ním se velmi vyjednávat nedalo ..
Halit je nejen váš partner v seriálu, ale i ve skutečnosti. Jsou Onur (seriálová postava) a Halit odlišný?

- Oba jsou velmi romantičtí, i když to tak zpočátku nemusí vypadat.
Jak se to mezi vámi začalo?


Jak jste se vy ztotožnili se Šeherezáda?

- Její postavu mám moc ráda, je velmi silná, ale musí prožít hodně špatného. Pokud bych já žila její život, prožila tolik útrap, zřejmě bych jí byla více podobná. V mém životě nikdy nebylo tolik utrpení, proto já na rozdíl od ní více miluji smích, ráda žertuje s přáteli, ráda zpívám. Takže my jsme opravdu podobné jen tělem a to je všechno.

Ano ten rozdíl je vidět. Šeherezáda je velmi seriózní a velmi smutná a vy se zase neustále smějete ...

- Děkuji Bohu za smích.


Nevypadáte na to, že jste po porodu. Co jste dělali pro to, abyste se udrželi fit?

- No samozřejmě jsem diétovala. S pomocí lékaře jsem si upravila stravu, snažím se jíst zdravě a také hodně cvičím pilates a to je asi všechno. Vždycky jsem si na postavu musela dávat pozor. Na střední škole jsem dost přibrala. Byla jsem svalnaté a velká holka, ale měla jsem se i tak ráda.

Chtěli byste mít po synovi Alim ještě další dítě?

- Po Aliho narození jsem si uvědomila, že napříště budu mít na světě vždy někoho, kdo bude milovat mne a koho miluji já. Ale ráda bych se s někým bavila io ženských věcech a nejen o fotbale a boxu. Takže plánuji ještě dceru.

Na kontě již máte další seriálovou roli. Co v ní hrajete?

- Hraji barovou zpěvačku v nočním klubu. Je to super, protože já velmi ráda zpívám. Je to více turecké než Tisíc a jedna noc. Po třech letech stvárňovaní Šeherezáda jsem se potěšila této změně. Protože ta role byla pro mě těžká právě proto, že moje osoba a její si nejsou příliš podobné. Teď konečně hraji někoho, s kým se umím ztotožnit, takže právě proto mám ráda tuto roli.

Preferujete romantické nebo komediálně úkoly?

- Komediální. Jen se neptejte proč, protože to sama nevím. Nikdo si asi neumí představit, že vím hrát komedii. Když jsem byla na škole, hrála jsem jen v samých komediích.


byl to právě váš otec, který prý chtěl, abyste studovali management. Jak jste ho pak přesvědčili, že herectví je opravdu to, co byste chtěli dělat a co je pro vás správné?

- Můj otec je v Turecku známý herec. Vzhledem věděl, co všechno toto povolání obnáší, bylo těžké ho přesvědčit, co opravdu chci. Nešla jsem na management, ale na uměleckou školu i proti jeho vůli. Sama jsem byla překvapená, jak mi to v té škole šlo. Podobně byl na tom otec. S výsledky mého studia byl spokojený a pak mě už podporoval.

V jedné části svého života jste nepoužívali své skutečně příjmení?

- Bylo to důsledkem toho, že můj otec je populární. Nechtěla jsem, aby mě veřejnost vnímala jen jako dceru známého herce. Chtěla jsem všechno dokázat sama a nemít z jeho slávy žádné výhody. I můj otec je proti nepotismus a chtěl, abych všechno dosáhla svými silami. Proto jsem začala používat své druhé jméno Gukče.

Byli jste překvapená, že se seriál Tisíc a jeden noc tak ujal?

- Teď to už jako takové obrovské překvapení nebereme, protože v mnoha zemích jsme se s tímto projektem již staly známými. Už jsme dělali množství rozhovorů, které se tohoto seriálu týkaly, takže jsme si už asi na to i zvykli (smích). Ale každá jedna země, kde má tento seriál úspěch, jsou pro nás jen dalším potěšením a dalším úspěchem. Jsme rádi, že se tento projekt líbí dalším lidem. Je velmi pěkné cítit takovou podporu a uznání

V tomto seriálu představujete ženu, která si nechá platit za sex s mužem. Turecko je přece jen trochu konzervativnější. Jak na to reagovali zdejší lidé?

- Všechny ženy, matky a herecké kolegyně o tom začali diskutovat. Pravdou je, že v seriálu jde o otázku volby matky, jejíž syn je nemocný, má rakovinu, umírá. Takže samozřejmě, že v seriálu to musí udělat, aby její syn přežil. Já jako herečka jsem to chtěla zahrát co nejlépe. Bylo to rozhodnutí Šeherezáda a ne Bergüzar. Na veřejnosti Šeherezádino rozhodnutí vyvolalo otázky, zda by to žena udělala, zda by byla schopna strávit noc s mužem kvůli záchraně dítěte. V Turecku to byla velká věc a myslím, že lidé si to trochu popletli s realitou a měli pocit, že to, co dělám v seriálu, dělám iv běžném životě. To bylo pro mě těžké, protože v době natáčení seriálu jsem měla 24 let.

Nyní jste vy sama matkou, takže jste se zřejmě s touto rolí i trochu ztotožnili. Udělali byste něco takového pro své dítě? Vzali byste peníze za sex, abyste ho zachránili?

- Když se mě podobnou otázku ptali před lety, vždycky jsem odpověděla, že určitě nikdy. Ale Šeherezáda udělala to, co musela udělat. Teď mám i já syna, a udělala bych pro něj cokoliv. Takže odpověď na vaši otázku je ano. Teď bych to udělala ...
- Každý den jsme trávili spolu. Halit mi hodně radil a pak se stalo něco úžasného. Viděli jsme, že mezi námi funguje chemie. Byli jsme spolu častěji i po práci. Postupně bylo viditelné, že bez sebe nemůžeme být. Měli jsme potíže přiznat si tento vztah sami před sebou. Mnozí to různými způsoby komentovali.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář