Jdi na obsah Jdi na menu
 


rozhovor 2

20. 3. 2011

V dětství jste nebyla nejštíhlejší, pak jste byla hubená, potom znovu při těle a dnes jste zase štíhlá. Co si myslíte o současné všeobecné posedlosti krásou a dokonalými postavami?

Mohu klidně říci, že nejsem posedlá krásou ani dokonalými tvary. A zejména když jsem byla mladší, nezáleželo mi na tom už vůbec. Ale jakmile jsem se začala věnovat herectví profesionálně, musela jsem se začít o postavu starat. Koneckonců, vystupuji ve filmech a v televizi, a tak musím vypadat zdravě a dobře. Po porodu jsem se dala na speciální dietu a podařilo se mi zbavit se těhotenských kilogramů. Právě jsem se totiž po dvou letech pustila do natáčení nového projektu.




Co byste poradila mladým dívkám, které se vám chtějí podobat?

Vždy radím hlavně tvrdě pracovat, vytrvat a soustředit se na to, čeho chcete dosáhnout. Když se snažíte, jak nejvíc dokážete, vše, do čeho se pustíte a dáte do toho srdce, se vám nakonec vyplatí.



Bylo pro vás jako pro dceru slavného otce náročné vydobýt si místo v umělecké branži?

Jsem i dcerou slavné matky (směje se). K rodičům odjakživa vzhlížím s úctou. Studovala jsem na konzervatoři, neustále jsem se vzdělávala a na každé roli intenzívně pracuji. Vždy jsem si všechno musela tvrdě odpracovat.

Připadalo vám někdy, že lidé nevěří ve vaše schopnosti a talent, že vás považují "jen" za dceru Tanju Korela?

Nevím, nikdy jsem nad tím takto nepřemýšlela. Možná si to díky mému vzdělání lidé nemysleli.

O turecké společnosti jsme u nás doposud mnoho nevěděli, a teď v televizi vidíme, že lidé u vás jsou slušní a respektují se. Odráží seriál realitu?

Je to skutečně tak. Rodina je v naší kultuře posvátná. Vím, že svět se každým dnem více a více globalizuje, především mladí zapomínají na své kořeny. Ale v Turecku je rodina mimořádně důležitá, děti se vždy chovají ke starším uctivě. Rovněž jsou pro nás důležití sousedé a hosté. Každý host je vždy vítaný. Jsme tak zvyklí žít, a tak vše, co se odehrává v seriálu, je u nás naprosto přirozené.

Myslíte, že je seriál dobrým prostředkem, jak zviditelnit Turecko, místní zvyky, tradice a krajinu?

Samozřejmě. Tisíc a jedna noc se vysílala v mnoha zemích a získala si popularitu. Už tím, že se na ni díváte, dozvíte se o nás mnoho zajímavého. Lidé si navíc ještě i sami hledají informace o jednotlivých postavách a lokalitách. Je mi známo, že počet lidí, kteří cestují do Istanbulu z Řecka, Chorvatska a Srbska, se ztrojnásobil. Když jsme navštívili Záhřeb, dověděli jsme se, že se místní snaží učit se turecky a od ambasády požadují jazykové kurzy. Takže je to nepochybně perfektní způsob propagace naší země.




Čím se podle vás liší Tisíc a jedna noc od mnohých jiných seriálů podobného typu?

I já jsem byla neskutečně překvapena úspěchem seriálu v zahraničí. Když se podívám na Turky na jedné straně a na Řeky, Chorvaty či Araby na straně druhé, vidím, že jsou si dosti podobní - přátelští, vzrušující a příjemní.

Za manžela jste si vzala seriálového Onura. Má váš muž něco společného s postavou, kterou hraje?

Onur a Halit jsou zcela rozdílní.

Váš společný syn Ali slavil v únoru první narozeniny. Jaká byla oslava?

Slavili jsme v útulném místečku v Istanbulu s jeho kamarády. Děti mých přátel jsou přirozeně i jeho přáteli, a tak jsme si vyšli všichni spolu. Ali byl unavený, není zvyklý na velkou společnost, dost ho to vyčerpalo.

Stará se o něho chůva?

Ano, jinak bych nemohla natáčet.

Jak se vám daří zkloubit mateřské povinnosti s prací?

Stále to řeším. Je to těžké, bývám v práci dlouhé hodiny a Ali mi nesmírně chybí. Každičkou chvíli, kdy netočím, trávím s ním. A o prázdninách jsme všichni spolu.

Vaše sestra je vdaná, nějakou dobu žila v USA. Co si myslí o vašich hereckých úspěších?

Teď už žije v Turecku. Máme vynikající vztah, vždycky mě podporovala.

Jak vypadá váš běžný den?

Když pracuji, plánuji si den podle toho. Když mám volno, jsem doma s Alim, chodíme na procházky. Vlastně s ním trávím veškerý volný čas. A když se uvolní i Halit, jdeme společně na večeři. Ale něco takového se už velice dlouho nestalo...
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář